HYÖTYPUUTARHA

 

Itsekasvatetut kasvikset ovat parasta puutarhan antia!

Tuoretta, puhdasta, hyvää ja terveellistä.

Eikä se välttämättä tarkoita kuokan varressa heilumista koko kesää...

Turnipsi & Tuhatkauno suunnittelee ja toteuttaa kanssasi monimuotoisen, kestävän ja satoa tuottavan hyötypuutarhan, oli se sitten hedelmätarha, yrtti- tai kasvimaa tai kokonainen keittiöpuutarha. Paikkana voi olla omakoti- tai rivitalon piha, parveke, viljelypalsta, sisäpiha tai vaikka yrityksen ulkotila.

Entä sitten viljely? Kaipaatko siihen apua tai jotain kättä pitempää? Turnipsi & Tuhatkauno tekee sinulle viljelysuunnitelman, mistä löytyy hyötypuutarhasi kasvilajit ja lajikkeet, viljelytoimien ajankohdat, tarvittavat materiaalit ja työvälineet sekä tietenkin viljelykierto.

Suunnitelmat sisältävät pölyttäjiä ja tuholaisia syöviä petohyönteisiä houkuttelevia kasveja sekä lymypaikkoja mahdollisuuksien mukaan hyönteisille, linnuille, sammakoille, siileille ja muille puutarhan hyödyllisille asukeille. Myös typensitojatkasvit ovat käytössä. Toteutustöissä hyödynnetään mahdollisimman paljon olemassa olevia materiaaleja. Kaikki käytettävät lannoitteet, maanparannusaineet ym. ovat luonnonmukaisia. Työt tehdään maaperän mönkiäiset ja paikan maan päällinen ekosysteemi huomioiden, mikä tarkoittaa pitkälti käsityötä ja siten myös pitempää aikajännettä.

Näin se käy: ota yhteyttä, niin jutellaan minkälaisia ajatuksia sinulla hyötypuutahasta on. Tulen mahdollisesti tutustumiskäynnille, jonka jälkeen annan suunnittelutyöstä hinta-arvion tai tarjouksen. Halutessasi teen myös viljelysuunnitelman. Kun suunnitelma on valmis, voi siirtyä lapiohommiin. Ne voit tehdä joko omin voimin, tilata puutarhurin lapion varteen tai sitten tehdään yhdessä.

Voit tilata puutarhurin myös konsultointikäynnille, kaipasit sitten neuvoa hoitotöissä, viljelykierrossa tai vaikka keinoja monimuotoisuuden lisäämiseen.

satoa keittiössä (2)
valkosipulit
IMG_1019
satoa keittiössä (4)
facebook image
instagram link

 040 152 9002

posti@turnipsi.fi

y 2816802-4

© 2018 Turnipsi & Tuhatkauno. Kaikki oikeudet pidätetään.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now