LUONNONMUKAINEN PIHA

Luonnonmukainen piha kuhisee elämää. Siellä on paljon erilaisia kasveja ja kasvilajeja sekä lymypaikkoja erilaisille ja erikokoisille ötököille ja eläimille . Surinaa, viserrystä ja möngerrystä pihan joka nurkassa!

miltä sinun luonnonmukainen pihasi näyttäysi?

 

Turnipsi & Tuhatkaunon kanssa pihastasi tulee monimuotoinen ja ekologinen luonnon keidas. Tehdään pihallesi vaikka perhosia ja pörriäisiä houkutteleva perennaryhmä, linnuille piilopaikkoja ja ravintoa tarjoava pensasryhmä, nurmialueesta niittyä tai koko piha!

Turnipsi & Tuhatkaunon suunnitelmien keskiössä ovat aina monimuotoisuus ja ekologisuus. Kasvilajien määrä on suuri ja jokaisella kasvilla on oma tarkoituksensa: joku houkuttelee pölyttäjiä, toinen tuholaisia syöviä petohyönteisiä, kolmas majoittaa lintuja jne. Toki mukaan mahtuu sinun suosikkikasvejakin ihan vaan siksi, että ne ovat suosikkeja. Sinun luonnonmukaisen pihasi lopputulos voi näyttää villiltä salaisuuksien puutarhalta tai hyvin hoidetulta runsaalta puutarhalta. Juuri sellaiselta, joka sinusta tuntuu hyvältä!

Suunnitelmissa pyritään luomaan pihalle sisäinen kierto, jossa kasvivalinnoilla, kompostoimalla ja katteita käyttämällä ylläpidetään maan kasvukuntoa. Toteutustöissä hyödynnetään mahdollisimman paljon olemassa olevia materiaaleja. Kaikki käytettävät lannoitteet, maanparannusaineet ym. ovat luonnonmukaisia. Työt tehdään maaperän mönkiäiset huomioiden, joka tarkoittaa pitkälti käsityötä ja siten myös pitempää aikajännettä.

Näin se käy: ota yhteyttä, niin jutellaan minkälaisia ajatuksia sinulla luonnonmukaisesta pihasta on. Tulen mahdollisesti tutustumiskäynnille, jonka jälkeen annan suunnittelutyöstä hinta-arvion tai tarjouksen. Kun suunnitelma on valmis, voi siirtyä lapiohommiin. Ne voit tehdä joko omin voimin, tilata puutarhurin lapion varteen tai sitten tehdään yhdessä.

 

Voit tilata puutarhurin myös konsultointikäynnille kaipasit sitten keinoja monimuotoisuuden lisäämiseen, neuvoa hoitotöissä tai vaikka maanhoidossa.

 

Innostuitko? Jos haluat lukea lisää tai kenties toteuttaa itse oman luonnon keitaasi, Vuokon luonnonsuojelusäätiön Luontopiha-sivustolta löydät paljon asiaa.

hedgehog-1584351
bugs-hotel-1591316
wasp-602891
nesting-box-1270955
facebook image
instagram link

 040 152 9002

posti@turnipsi.fi

y 2816802-4

© 2018 Turnipsi & Tuhatkauno. Kaikki oikeudet pidätetään.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now