Kevätaurinko lämmittää päivisin ihanasti!

15/03/2017

Nyt on aika aloittaa puutarhan tämän vuoden projektien suunnittelu, ellet vielä ole sitä tehnyt!

Minkälaisia puutarhahaaveita on mielessäsi talven aikana on hautunut?

Joko hahmotat mitkä niistä on toteutuslistalla tänä kasvukautena omassa puutarhassasi tai parvekkeellasi?

 

Kasvin alkujen seuraaminen on mitä koukuttavinta kevättoimintaa. Aluksi sitä aina ohikulkiessaa tarkistaa, joko mullasta on noussut vihreää? Jonkin ajan kuluttua saattaa huomata tuijottavansa kasveja minuuttitolkulla ja lepertevän pikkutaimille kannustavasti.

Vielä ehdit hyvin aloittaa monien hyötykasvien ja kukkien taimikasvatuksen!

Mahtavan siemenvalikoiman kasvatusohjeineen löydät Hyötykasviyhdistykseltä. Heidän valikoimissaan on paljon luomu- ja demetersiemeniä sekä kulttuurikasveiksi merkattuja vanhoja lajikkeita. Myös Isoäidin kasvit ja Exotic garden tarjoavat peruspuutarhakaupasta poikkeavan valikoiman.

 

 

http://hyotykasviyhdistys.fi/

 

http://www.isoaidinkasvit.fi/

 

https://www.exoticgarden.fi/

 

 

Pikkuinen varoitus on kuitenkin paikallaan: siemenkaupoilla helposti villintyy hillityinkin puutarhuri! Kun siemenet kolahtaa postiluukkuun, niitä usein rutkasti enemmän kuin alunperin oli tarkoitus... Sitten vaan etsimään huushollin valoisin paikka taimikasvatusta varten, sormet multaan ja kylvämään! Kestävät ja tanakat taimet saat, jos löydät viileähkön (noin 20 astetta) ja valoisan paikan, muistat pitää kasvualustan kosteana ja tarjota taimikasvatuksen myöhäisemmässä vaiheessa lisälannoitusta. Pikkutaimia kannattaa myös heilutella hellästi käsin "paijaamalla" kasvuston yli. Tämä tuulisimulaattori saa taimet kasvattamaan tukevamman varren.

 

Jos taimikasvatus ei ole sinun heiniäsi, voit ostaa taimet jonkun muun kasvattamina ja monet kasvit voi kylvää suoraan maahan tai ruukkuun. Mutta sen aika on vasta myöhemmin keväällä, nyt voit vielä jatkaa talviunia.

 

Entä ne muut puutarhaprojektit?

Kasvimaan laajennus, yrttispiraali, niitty, oleskelupaikka siimekseen, jonne hautautua kirjan kanssa piiloon arkea... Tuleeko jokin näistä sinun puutarhaasi? Vai jotain ihan muuta?

 

Tämä puutarhuri jatkaa kohopenkkiprojektia. Viime syksynä tehtyyn puulla ja risuilla täytettyyn kohopenkkiin on tarkoitus istuttaa mansikkaa olkikatteella. Hyönteisiä houkuttelevien perennojen määrää olisi myös tarkoitus lisätä. Ja ellei kiire yllätä, kenties pihalle nousee kesäkeittiötä varten katos vanhoja kattotiiliä käyttäen. Tietenkin jokavuotinen kasvimaa laitetaan ja niitä ideoita, jotka on pakko totetuttaa heti, tupsahtelee päähän pitkin kasvukautta.

 

Jos tuntuu, että omat suunnitelmat tyssäävät  ideatasolle, vielä ehtii suunnitelman tilatakin. Kurkkaa sivuille luonnonmukainen piha ja hyötypuutarha.

 

 

 

 

Taidanpa nyt itsekin selata siemenvaraston läpi, tarvitseeko vielä tehdä täydentäviä ostoksia...

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

viimeksi kirjoitettua
Please reload

arkisto
Please reload

tunnisteet
seuraa tai tykkää
facebook image
instagram link

 040 152 9002

posti@turnipsi.fi

y 2816802-4

© 2018 Turnipsi & Tuhatkauno. Kaikki oikeudet pidätetään.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now